Hier laat ik zien wat voor soort animaties ik maak, met een aantal voorbeelden en geef ik een korte uitleg bij elke soort. Dan heb je een idee wat mogelijk is. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Vector animatie

Dit zijn animaties die uitblinken in eenvoudige uitstraling, kleurrijk, nadruk op speels. Ideaal op iets op een vrolijke en eenvoudige manier uit te leggen. Deze stijl wordt het meest toegepast en is vooral ideaal als je (relatief) snel een animatie nodig hebt.

Traditionele animatie

Dit zijn de getekende animaties. Deze zijn dan ook traditioneel in de zin dat ze beeldje-voor-beeldje getekend zijn. Deze stijl is arbeidsintensiever dan bijvoorbeeld de vector animatie, maar geeft wel een hele losse stijl omdat elke lijn weer anders is. Met deze stijl kun je meer vloeiende bewegingen laten zien en heeft een wat zachtere uitstraling.

3D animatie

3D animaties springen van het beeld af. Voordeel van deze stijl is dat je de gemaakte "props" (onderdelen van de animatie, huisje, auto, boompje, etc) elke keer kunt hergebruiken.  Wel kosten 3D animaties meer tijd omdat de computer wel behoorlijk wat  tijd nodig heeft om de beeldjes "uit te spuwen". Je kunt met 3D werkelijk alles maken (afhankelijk van de kracht van de computer).

Visualisatie animatie

Je hebt een idee, een concept en je wilt het laten zien (bijvoorbeeld aan investeerders of klanten). Dan is een visualisatie animatie ideaal. Ik maak aan de hand van een schets een 3D impressie en geef deze vervolgens weer in een korte animatie. Daarmee kun je al laten zien wat je van plan voordat het echte product tot stand komt. Zo'n visualisatie kan ook helpen bij het verder ontwikkelen van jouw idee.

© Bezoet de Bie Design 2017

Strandkaap 7 - 1791 SL - Den Burg (Texel)

06-39764631 - marco@bezoetdebiedesign.nl